Tävla för Lugi Skidklubb!

Medlemmar som tävlar för Lugi Skidklubb på längd- eller rullskidor får startavgiften betald av klubben. Det gäller i hela Skåne!

Tävlingskalender Rullskidor Längdskidor

Rullskidtävlingar i Skåne 2023

4/6 Bandsjörullen, öster om Ljungbyhed, 23 – 46 km klassisk, IF Ski Team Skåne
9/8 Ring Knutstorp med DM, 4 – 20 km klassisk, IFK Helsingborg
16/9 Båstad Mölle, 40 – 65 km klassisk, IFK Helsingborg
1/10 Åsracet uppför Söderåsen, 9 km klassisk, Björnstorps IF

Gemensamma träningen

Gemensamma träningen startar den 12:a augusti 2024 och håller på fram till Vasaloppet. Vi träffas lördagar kl 10 på parkeringen vid Kungsmarkens golfbana (Lunds Akademiska GK). Under träningen rullar vi på Hardebergaspåret eller längre rundor till Södra Sandby, Dalby och Lund.

Är du nybörjare, kontakta rullskida@lugiskidor.se, så hjälper vi med grundläggande teknikträning.
Klubben har ett antal rullskidor för utlåning. Meddela också via e-brev om du vill låna rullskidor. Helst bör du ha egna skidskor, stavar och hjälm.

Klubben har i många år förmedlat köp av en mycket stabil och bra rullskida till ett av marknadens lägsta priser. Mer information för du genom att skicka ett e-brev till rullskida@lugiskidor.se. Detta gäller även om dig som behöver underhålla rullskidorna med t.ex. nya hjul (gäller AE-skidan).

Träningsläger

Vi rekommenderar Aktiv Sports vasaloppsläger i Mora. Bra träning och skidåkning i vasaloppsspåret.

När/om det blir snö i södra Sverige så bör du hålla koll på vår facebook-grupp och hemsida för det kan ordnas samåkning/träningsaktiviteter till olika spårområden.  Bäst info ges vid lördagarnas rullskidträningar/skidträningar vid Kungsmarken 😉