LUGI Skidklubbs Vandringspris

LUGI Skidklubbs Vandringspris utdelas varje år till den som utfört årets prestation.

Här är tidigare pristagare:

2024
Vid årets vasaloppsträff tilldelades Ronny Andersson klubbens vandringspris. Motivering:
Snabbast av LUGIåkarna i extremt trögt före.
2023
Laget som åkte klubbens första stafettvasa för LUGI Skidklubb
Sträcka 1. Tomas Kanter
Sträcka 2. Mats Sköld
Sträcka 3. Max Andersson
Sträcka 4. Janne Ottosson
Sträcka 5. Ole Kongstad
Stafettloppet genomfördes efter goda förberedelser och med en perfekt logistik. Sluttid 07:01:20 timmar
2022
Vid årets vasaloppsträff tilldelades årets vandringspris till Folke Sjöberg som genomfört imponerande 50 Vasalopp under Vasaloppets 100-åriga historia.
2021        
Quang är ett strålande exempel på vad man kan åstadkomma även om de naturliga och närliggande förutsättningarna inte är särskilt gynnsamma. Från en vinglig start på rullskidorna för några år sedan har ihärdig teknikträning på Hardebergaspåret resulterat i genomförd Kortvasa och 45a. Trots ringa snöträning tog Quang i år fasta på rådet att våga ta sig an Vasaåket på 90 km. Helt OK var Quangs kommentar efter fullföljt lopp. Quang torde genom sin bedrift vara den första vietnames som fullföljt ett Vasalopp.
2020 
Vid årets ”Efter Vasaloppet träff” tilldelades Anki Egelberg och Kristina Strutz LUGI Skidklubbs vandringspris för säsongen 2019/2020.
Anki och Kristina är klubbens första damer att genomföra Nattvasan 90. Med gott mod och i pannlampors sken tillryggalades mil efter mil. Efter 9.05.35 timmar gjorde Midnight Stars of LUGI ett fortfarande mörkt och ganska öde målområde i Mora den äran. Detta efter en beundransvärd insats i Fädrens för tillfället mörka Spår för Framtids Segrar.
2019 
Vid årets ”Efter Vasaloppet träff” överräcktes LUGI Skidklubbs vandringspris till Rabbe Berglund för säsongen 2018/2019.

Rabbe är med sitt breda kontaktnät, sin idrottsliga bakgrund och sitt engagemang i styrelsen sedan 1992 en ovärderlig tillgång för LUGI Skidklubb. Som tränare har han med en aldrig sinande drivkraft, humor och finess lärt även så kallade omöjliga fall att behärska skidåkningens svåra konst. Få i landet har deltagit i så många världslopp på skidor som Rabbe. Med sin yrkesbakgrund har han dessutom engagerat sig i att förbättra rullskidornas hållbarhet och därmed våra och andras träningsmöjligheter.
2018 
Vid årets ”Efter Vasaloppet träff” överräcktes LUGI Skidklubbs vandringspris till Folke Sjöberg för säsongen 2017/2018.

I och med sitt 46e Vasalopp slog Folke i år tidigare klubbrekord i antal vasalopp som han själv innehade. Konstaterades att tillsammans med fyra Öppna Spår, som av olika skäl inte räknas, Folke nu faktiskt åkt Vasaloppssträckan Sälen – Mora 50 gånger. Och ordförandeposten i LUGI Skidklubb (och således också navet i verksamheten) har han innehaft (och har) sedan mitten av 1980-talet; oklart hur länge men åtminstone 30 år kanske 35 år!
2017 
Vid årets ”Efter Vasaloppet träff” överräcktes LUGI Skidklubbs vandringspris till Adam Persson för säsongen 2016/2017.

I sann lugianda och på ett inspirerande och föredömligt sätt har Adam Persson genomfört årets Öppet Spår på tiden 5.38.46. Detta efter ambitiös träning med bland annat långa och snabba pass i Fäders spår för framtids segrar under Staffan Larssons träningsläger.
2016
Gert Tiderius tilldelades klubbens vandringspokal för 2015/16.

År 2015 och i sitt 40e Vasalopp hindrades Gert brutalt av repet i Hökberg. Efter envis och ibland skadefylld träning genomförde han emellertid i år sitt 40e lopp i fädrens spår på ett förtjänstefullt sätt och i god lugianda.
2015 
Vid årets ”Efter Vasaloppet träff” överräcktes LUGI Skidklubbs vandringspris till Kristina Strutz för säsongen 2014/2015.

I sann lugianda och på ett inspirerande och föredömligt sätt har Kristina Strutz framhävt längdskidåkningens tjusning och det oavsett väder och vind. Efter Tjejvasan avverkade hon Stafettvasan för att sedan ta sig an Vasaloppet. Bland 2090 anmälda damer placerade Kristina sig som bästa lugidam på 661a plats i ett historiskt tufft lopp på fel söndag.

Jerry Karlsson belönades för bästa manliga prestation.
2014 
Vid årets ”Efter Vasaloppet träff” överräcktes LUGI Skidklubbs vandringspris till Annika Bergengren för säsongen 2013/2014.

Med en under flera kilometer förlorad stav-truga och på ruggade skidor tog Annika Bergengren sig i mål på tiden 06:30:17 timmar vilket gav en 127:e plats bland damerna i det 90:e Vasaloppet. Detta betydde även att Annika blev näst bästa skånska i det jämförel-sevis mycket tuffa jubileumsloppet.

Jerry Karlsson belönades för bästa manliga prestation.
2013 
Vid årets ”Efter Vasaloppet träff” tilldelades det nyinstiftade vandringspriset, som skänkts av Skånes Skidförbund i samband med LUGIs 100-årsjubileum, till Jerry Karlsson för hans fina framskjutna placering i Vasaloppet 2013.

Annika Bergengren belönades för motsvarande prestation i damklassen